Mobile

JBL OnBeat Venue doet het draadloos

Moderne smartphones en tablets delen op z'n minst één tekortkoming met flatscreen-tv's: de ingebouwde speakers presteren op z'n zachtst gezegd teleurstellend. JBL belooft daar wat aan te doen met de OnBeat Venue, een draadloze speaker.

De OnBeat Venue is een draadloze luidspreker waarvan JBL claimt dat hij je smartphone of tablet kan veranderen in een robuust entertainmentsysteem dat geschikt is voor elke ruimte in huis.. Meer nog: dankzij de full-range drivers in de grote behuizing (ruim 40 centimeter lang) en de Slipstream-baspoorttechnologie belooft de OnBeat Venue zo krachtig voor de dag te komen, dat hij probleemloos als primair geluidssysteem gebruikt kan worden.

De draadloze technologie waarvan de OnBeat Venue gebruikmaakt is Bluetooth, meer bepaald met Harman's eigen TrueStream wireless streaming technologie. Die belooft niet alleen voor een betere geluidskwaliteit garant te staan, maar laat ook toe om tot acht Bluetooth-bronnen op de JBL-speaker aan te sluiten. Het besturingssysteem waarop de toestellen werken doet er niet eens toe – de OnBeat Venue is dus geschikt voor alle soorten mobiele apparaten.

Eigenaars van Apple's iOS-toestellen zijn echter wel de enigen die gebruik kunnen maken van de verborgen dockconnector, die achter het JBL-logo aan de onderkant van de OnBeat Venue verscholen zit. Die is overigens niet alleen geschikt voor de iPod en iPhone, maar ook voor de aanzienlijk grotere iPad.

Als extraatje biedt JBL ook nog een gratis app aan, MusicFlow. Daarmee kan je onder meer persoonlijke afspeellijsten aanmaken, mixen bewerken, volume- en EQ-instellingen regelen en door foto's bladeren. Wie nog een apart videokabeltje in huis haalt, kan de OnBeat Venue trouwens net zo makkelijk aansluiten op tv zodat filmpjes en foto's van op een iDevice op het grote scherm afgespeeld kunnen worden.

De JBL OnBeat Venue is vanaf nu verkrijgbaar in het zwart, wit en wit/rood, en dat voor een adviesprijs van 199 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.