Geluid

Kleinste waterproof MP3-speler ter wereld


De Amerikaanse producent Fitness Technologies lanceert twee piepkleine MP3-spelers en een nog kleinere FM-radio op CES 2012. De toestellen zijn bovendien honderd procent waterproof tot op drie meter diepte.


Als belangrijke producent van waterdichte audiotoestellen kwam het Amerikaanse Fitness Technologies onlangs met een aantal nieuwe apparaten op de proppen. Deze worden officieel gelanceerd tijdens CES 2012. Het gaat om twee piepkleine MP3-spelers (de UwaterG4 en de UwaterG4X Chrome) en een nog kleinere FM-radio (de UwaterK7), die allemaal honderd procent waterproof zijn tot op drie meter diepte.

Deze toestellen maken gebruik van de gepatenteerde 100% Waterproof Audio Technology (WAT) en de 'Twist & Lock'-technologie. Die zorgen er enerzijds voor dat het water volledig wordt buitengesloten, maar bieden anderzijds ook een langdurige bescherming tegen corrosie – een vaak voorkomend probleem bij dergelijke toestellen.

Grotere opslagcapaciteit
De UwaterG4 is gebaseerd op de UwaterG2, die werd voorgesteld op de CES van vorig jaar. Het geheugen werd bij het nieuwe model verdubbeld naar 4 GB, wat overeenkomt met zo’n 1.000 liedjes of 10 audioboeken.

Dit kleine hebbeding richt zich duidelijk op een jonger segment en komt dan ook in 5 verschillende kleuren op de markt. De bevestiging ervan gebeurt via een handige clip en laat vervolgens toe om naar hartenlust muziek te beluisteren bij het zwemmen, surfen, skieën en zelfs wanneer je onder de douche staat.

Voor wie dit standaardmodel nog niet stevig genoeg is, bedacht het bedrijf het even kleine maar extra stevige UwaterG4X Chrome-model, dat zelfs bestand is tegen zout en chloor in het water. Ideaal dus om zorgeloos van je muziek te genieten tijdens een duik in de zee.

Ook voor oudere waterratten
De producent wou daarnaast ook de oudere bevolkingsgroep niet over het hoofd zien. Speciaal voor hen werd de UwaterK7 in het gamma opgenomen. De nadruk ligt hierbij op eenvoud en het niet hoeven downloaden van MP3-bestanden. Deze eenvoudige FM-radio beschikt over een minuscuul LCD-scherm en laat toe om 19 radiozenders te programmeren. Verder staat dit kleine apparaatje garant voor een wereldwijde ontvangst in stereo en een anatomie van 8 uur.

De nieuwe Uwater-producten zijn voorlopig nog niet verkrijgbaar in Europa, maar kunnen wel al besteld worden op de website van Fitness Technologies. De prijzen schommelen tussen $40 voor de UwaterK7 en $80 voor de UwaterG4 en de UwaterG4X Chrome (exclusief verzendingskosten).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.