Geluid

Kuntzel & Deygas presenteren de Minuskull

Een combinatie van lifestyle, kunst en hifi levert vaak (te) dure exotische hebbedingen op. Kuntzel en Deygas, twee Franse beeldende kunstenaars, doen het anders en combineren origineel design met hoogwaardige materialen en onderdelen.

Beeldende kunst stelt het visuele, het uit/afgebeelde, voorop maar Kuntzel en Deygas staan met één been in de sonische sfeer. Ze animeerden onder andere de introgeneriek van Steven Spielberg’s ‘Catch me if you can’ en bouwden ‘sonische sculpturen’. Bovendien zijn ze beide verwoede verzamelaars van vintage hifi.

,

De Minuskull is de commerciële variant van hun werk ‘Great Vanity’ (neem zeker een kijkje naar de slideshow onderaan deze pagina). Deze leuke woordspeling ('minuscul' betekent 'heel klein' in het Frans) is een actieve speaker die wordt aangestuurd door een ingebouwde versterker met een vermogen van 50 watt.

De oogjes zijn breedbandige conussen van Fostex Fe-83. Deze worden niet alleen als hoogwaardig beschouwd, ze zijn ook exotisch. Ze zijn namelijk gemaakt van… bananenbladeren! Onderin zit een kleine sub woofer die het frequentiebereik moet uitbreiden van 60 Hz tot 20 kHz.

Achteraan heb je twee cinch aansluitingen, een switch voor die twee aansluitingen en een volumeknop. Zo kan je je iPod, computer, platenspeler (als je een phono pre-amp toevoegt), cd-speler en andere bronnen direct op de Minuskull aansluiten.

Dit leuke design komt echter wel met een redelijk gepeperd prijskaartje: voor de notelaarafwerking betaal je 1.650 euro, voor de versie in pianolak 1.950 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.