Beeld

LG onthult zijn OLED-tv nu officeel

LG is de eerste tv-bouwer die officieel concrete gegevens – min of meer toch – lost over zijn nieuwe OLED-tv.  Er komt eerst een 55-inch toestel, dat aanvankelijk alleen in een select groepje Europese landen te koop wordt aangeboden. De rest van het oude continent moet wachten tot later in het jaar, als de productie opgedreven wordt. De prijs? Die is vooralsnog onbekend…

LG’s OLED-televisie zal in elk geval kunnen pronken met een zeer slank profiel. Het scherm is ongeveer vier millimeter dik en heeft een schermrand van een millimeter. De onwaarschijnlijk slanke uitstraling is te danken aan de afwezigheid van een lichtbron achter het paneel, zoals bij een klassieke LED-LCD-televisie wel aanwezig is.

Het Koreaanse merk is niet de enige die binnenkort een OLED-televisie presenteert – Samsung is er ook nog – maar LG zegt wel dat zijn tv een unieke eigenschap bezit: 4-Color Pixel. LG's OLED is gebaseerd op witte OLED's met een kleurfilter. Naast de standaard aanwezige rode, groene en blauwe pixel is er ook nog een witte subpixel aanwezig, wat de kleurweergave zou verbeteren. De televisie zou ook aanzienlijk sneller het beeld verversen, tot 100 maal sneller dan een lcd, aldus LG.

Vermoedelijk wordt de naam van de OLED-tv 55EM9600, afgaande op de naamgeving die voor promomateriaal wordt gebruikt.

Supergrote LED
Naast de toch ook al aardige grote OLED introduceert LG ook een gigantische LED-televisie. De UD 3D-tv heeft een schermdiagonaal van maar liefst 84 inch (213 centimeter). Ook dit toestel is er pas in het najaar.

Wie daar niet op kan wachten, kan al wel aan de slag met de nieuwe Cinema Screen-televisies. Die zijn vanaf heden beschikbaar in ons land, aan een prijs die start bij 899 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.