Redactie

Mankind: The Story of all of us

Documentairezenders pakken af en toe eens uit met een prestigeproject, en dit is er eentje dat kan tellen. Mankind: The Story of all of us kan je zien als een snelcursus menselijke geschiedenis: in zes afleveringen van twee uur wordt achtereenvolgens erdoor geramd hoe we zijn ontstaan, we de eerste grote rijken hebben gevormd, de pest ons bijna de das omdeed, we de continenten hebben veroverd, ons denken hebben veranderd, en uiteindelijk de moderne wereld hebben georganiseerd.

Maar de inhoud van de reeks blijft niet hangen bij gebeurtenissen: die worden op hun beurt gedissecteerd om te ontdekken wat ons precies zo uniek maakte dat we evolueerden naar een soort die zo intelligent werd dat ze gereedschappen, gebouwen en technologie kon bouwen, maar diezelfde uitvindingen ook gebruikten voor de schabouwelijkste wreedheden.

Knappe docureeks, waarvan aflevering één vandaag van het ontstaan van de mensheid tot aan de Atheense oudheid reikt. In de vertelstem herken je inderdaad acteur Josh Brolin.

Zondag 18 november op History Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.