Mobile

Next-gen infotainmentsysteem bij Intel en Nissan

Intel en Nissan werken samen aan de volgende generatie infotainmentsystemen voor wagens, die vanaf 2013 zijn opwachting maakt in wagens van Nissan en dochtermerk Infiniti.

Op de New York International Auto Show werd het systeem vandaag voor het eerst aan pers en publiek getoond, en wel in de Infiniti LE – een luxueuze 'zero-emissie' concept car van Nissans luxemerk.

Het nieuwe systeem draagt de naam in-vehicle infotainment (IVI) en is opgebouwd rond een compacte en energiezuinige Intel Atom-processor, die tot nu toe vooral in netbooks en nettops gebruikt werd.

Het IVI-systeem stuurt in de Infiniti LE maar liefst twee displays aan. Nissan belooft met de twin-display een simultane aanlevering van vitale verkeersinformatie aan de bestuurder en entertainment aan de passagiers.

Smartphonegebruiker centraal
Daarnaast spelen cloudgebaseerde diensten een belangrijke rol in het concept, waarbij een betere integratie tussen mobiele toestellen en de wagen beoogt wordt. Concreet mag je daarbij vooral denken aan toepassingen die het leven van smartphonegebruikers makkelijk maken.

Als voorbeelden halen Intel en Nissan voorbeelden aan zoals video-surveillance van je wagen, bijvoorbeeld door je een bericht te sturen op je telefoon wanneer je wagen aangetikt wordt in een parkeergarage.

Zelfs toegang en controle over het voertuig via NFC-technologie (near-field communication) behoort tot de mogelijkheden. Op die manier zou het mogelijk worden om je telefoon te gebruiken als intelligente sleutel, waarmee je de wagen kan ontgrendelen door het toestel simpelweg in de buurt van het voertuig te houden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.