Geluid

Nieuwe Blu-ray home cinema’s bij Panasonic

Panasonic is druk bezig met nieuwe producten te lanceren. Naast de nieuwe 3D Blu-ray spelers die eerder al de revue passeerden, zijn er ook zes nieuwe home cinema- systemen met een 3D Blu-ray speler: de SC-BTT590, SC-BTT490, SC-BTT290, SC-BTT282, SC-BTT190 en SC-BTT182.

Alle nieuwe toestellen zijn voorzien van een variant van 'Cinema Surround'-technologie. Bij de SC-BTT282 en SC-BTT182 gaat het om 2.1-kanaals Cinema Surround, waarmee Panasonic ons ‘een fantastische surroundervaring zoals in de bioscoop’ belooft.

De andere modellen doen er nog een schepje bovenop, met 3D Cinema Surround dat de luisteraar het gevoel moet geven dat het geluid uit verschillende richtingen komt.

Daarnaast beschikken alle modellen over een Anti-Jitter Digital Amplifier, die voor een vermindering van eventuele jitter en vervormingen in het geluid zou moeten zorgen, en een Digital Music Connection voor iPod en iPhone die ervoor zorgt dat er een minimum aan kwaliteitsverlies zit op nummers die je vanaf die bronnen afspeelt.

,

3D-compatibele Blu-ray-spelers
Bovenop de vernieuwde speakers hebben alle systemen een Blu-ray-speler die 3D ondersteunt en allerlei handige Smart-functies met zich meedraagt.

Met Viera Connect haal je het interactieve platform van Panasonic in huis waarmee je toegang krijgt tot sport, video-on-demand, games en diensten zoals Twitter, Facebook, YouTube en Skype.

De Blu-ray-spelers zijn standaard uitgerust met DLNA waarmee je gemakkelijk al je gedeelde media kan afspelen binnen je thuisnetwerk. Bij de SC-BTT190 en SC-BTT182 modellen zal je daarvoor een LAN-kabel of een draadloze LAN-adapter moeten aansluiten, de andere modellen hebben standaard Wi-Fi aan boord zodat de speler rechtstreeks op het netwerk kan aangesloten worden.

Deze laatste hebben bovendien twee HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang om randapparatuur aan te sluiten, zoals een gameconsole. De HDMI-ingangen zijn voorzien van een ‘Stand-by Pass Through’ wat wil zeggen dat, ook wanneer de geluidsinstallatie uitstaat, de signalen van brontoestellen doorgestuurd worden naar de HDMI-uitgang.

Met de Viera Remote app kan je meteen ook de Blu-ray-speler aansturen vanop je smartphone of tablet.

De SC-BTT190 is vanaf maart te verkrijgen, voor de andere modellen zal je geduld moeten hebben tot april.

,

Ook twee modellen zonder Blu-ray
Naast de bovenstaande home cinema-systemen met Blu-ray speler, biedt Panasonic ook nog twee aparte systemen aan zonder speler: de SC-HTB550 en de SC-HTB20.

De luidsprekers van beide systemen zijn personaliseerbaar aan de omgeving. Je kan ze aan de muur hangen, op de standaard gebruiken of los plaatsen, en dit in zowel een horizontale als de verticale positie.

Beide home cinema’s beschikken over de Anti-Jitter Digital Amplifier en Clear-Mode Dialogue die ervoor zorgt dat spraak een natuurlijkere klank heeft.

Het SC-HTB550 model heeft ook nog een draadloze subwoofer en Bluetooth om muziek rechtstreeks vanaf een smartphone te streamen.

De SC-HTB20 is ontworpen voor televisies vanaf 32 inch, de SC-HTB550 voor televisies vanaf 42 inch. De SC-HTB550 mag je vanaf april bij de dealers verwachten, en de SC-HTB20 vanaf mei.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.