Mobile

Nieuwe iPhone op 12 september

Aan het vele speculatie over wanneer juist een nieuwe iPhone opduikt, komt een einde. Apple heeft invitaties verstuurd voor een persevent op 12 september. Dat is de datum die een goed ingelichte blogger al had getipt afgelopen juni.

De minimalistische uitnodiging toont enkel een '12' met een schaduw gevormd als een '5'. Het lijkt aan te geven dat volgende iPhone, die de opvolger is van de 4s, de naam 'iPhone 5' zal dragen. Eerder werd gespeculeerd dat Apple vanaf heden hun smartphone gewoon de iPhone zou noemen, zonder verdere aanduidingen. Dat in navolging van de nieuwe iPad, die niet 'iPad 3' maar gewoon de algemene naam draagt.

Het persevent vindt zoals gebruikelijk in San Fransico plaats, dicht bij het hoofdkwartier van Apple. Naar onze tijdzone vertaald, gaat het door om 19u.

 

,

Zoals altijd hangt er een waas van geheimzinnigheid rond een nieuw Apple-product. Uiteraard is er een lange lijst geruchten over de iPhone 5, de ene wat absurder dan de andere.

Bovenaan de ranglijst van waarschijnlijke nieuwigheden voor de Apple-telefoon zit een transitie naar een iets groter scherm. Daarbij wordt gesteld dat het design van de iPhone niet dramatisch zou veranderen, maar dat de behuizing langer wordt. Op die manier zou de iPhone een 4 inch scherm herbergen, met een 16:9-formaat.

Ook zou Apple een nieuwe connector introduceren die smaller is dan de vertrouwde aansluiting op de iPhone, iPad en iPod-familie. Om niet meteen een heel universum aan accessoires zoals speakerdocks waardeloos te maken, zal Apple in zo'n scenario wellicht een adapter meeleveren.

Wat zeker op de nieuwe iPhone aanwezig is, is iOS 6. De nieuwe software is al maanden in het bezit van ontwikkelaars van apps. Zoals gebruikelijk gaat het bij de nieuwe iOS eerder om aanpassingen en tweaks, minder om grote veranderingen. Al zijn die er wel, want iOS bevat onder andere een nieuwe Kaarten-app die niet op Google Maps gebaseerd is. Bovendien verdwijnt de YouTube-app.

Verder zijn er in iOS meerdere interface-aanpassingen, zoals meer mogelijkheden om oproepen te beantwoorden, bijvoorbeeld met een bericht. Er zou ook een Niet Storen-modus zijn, die de gebruiker toelaat om tijdens de avonduren bepaalde zaken uit te schakelen. Zo worden enkel oproepen van (bepaalde) contacten met gerinkel aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.