Mobile

Nieuwe Nokia-toppers pas na kerst

Belgen en Nederlanders die graag de gloednieuwe topmodellen van Nokia onder de kerstboom leggen (of zichzelf cadeau doen), gaan op hun honger blijven zitten. Met features als een uitstekende camera en draadloos opladen zijn de Lumia 920 en 820 nochtans gegeerde toestellen.

Met een 4,7-inch scherm is de Lumia 920 een in het oogspringende nieuw topmodel voor Nokia. Opvallend ook, zeker als men opteert voor de Ferrari-rode of knalgele uitvoering. 

Twee zaken maken de Lumia 920 interessante telefoons: via een optionele accessoire kan je de telefoon draadloos opladen en het toestel heeft een aantal indrukwekkende camerafuncties.

Die krijgen het etiket 'Pureview' mee, wat verwijst naar de bijzondere Nokia 808 PureView, een smartphone met 41 megapixel. Onze collega's van Shoot.be waren over dat toestel prettig verrast. De 920 heeft echter niet dezelfde mogelijkheden, wel optische beeldstabilisatie – een unicum – en software om één groepsfoto te brouwen uit verschillende mislukte pogingen.

 

,

De Lumia 820 en 920 delen hetzelfde besturingssysteem: Windows Phone 8. Die zagen we eerst opduiken bij de HTC 8X.

De 820 verschilt op een aantal punten met de Lumia 920. Waar die laatste een gesloten behuizing heeft met geïntegreerde draadloze oplaadmogelijkheden, werkt de Lumia 820 met verwisselbare covers. Wil je draadloos opladen, dan moet je een van de speciale behuizingen kopen. Die zijn op de kleur na niet te onderscheiden van de gewone plastiek cover.

Het draadloos opladen verloopt via inductie, een technologie vergelijkbaar met die van elektrische tandenborstels. De 'lader' is in dit geval een klein 'plankje' of paneeltje waar je de Nokia-smartphone oplegt. Er is ook een optionele Fat Boy-kussen waarin je de lader kan verbergen.

De Lumia 820 is bovendien stukken compacter, voornamelijk om het scherm een diameter van 4,3 inch heeft. Het geheugen is slechts 8 GB groot (ten opzichte van 32 GB bij de Lumia 920), maar er is wel een sleuf voor een geheugenkaart.

,

Hoewel de Lumia 820 en 920 in de grote buurlanden beschikbaar is, moeten de lage landen wachten tot het nieuwe jaar. Vanaf medio januari zijn beide smartphones bij ons beschikbaar. De Lumia 820 kost 499 euro, terwijl de Lumia 920 honderd euro meer vereist. Tot eind maart wordt de draadloze oplader ter waarde van 70 euro gratis meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.