Redactie

Night at the Museum

Maak je geen illusies over waar Night at the Museum is ontstaan: tijdens een meeting onder Hollywoodpiefen die vonden dat een mix van Jumanji, The Wizard of Oz en Home Alone wel poen zou opbrengen. Snel, een scenarist!

Night at the Museum, over de nieuwe nachtwaker in het New Yorkse natuurhistorisch museum (Ben Stiller) die ineens ontdekt dat alle museumstukken 's nachts als bij toverslag tot leven komen, werd dan ook een typische oefening in Hollywoodexcessen.

De CGI vliegt je om de oren, met onder meer een pratend Paaseiland-hoofd en een rondrennend T-Rexskelet. Owen Wilson als miniatuurcowboy en een kapucijnenaap zorgen voor met chirurgische precisie ingebrachte comic relief waar het script dat nodig heeft. En de muziek van Alan Silvestri heeft de bombast van epische prenten als Star Wars of Lord of the Rings.

Maar Night at the Museum is, ondanks al die pomp, tegelijkertijd zò sympathiek en zò ongedwongen dat hij zijn formule overstijgt. Dat komt omdat iedereen zich er kostelijk in loopt te amuseren. Zelfs overjaarse etterbak Ben Stiller is nog wel een beetje te doen in de hoofdrol.

Woensdag 28 november op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.