Mobile

Nintendo maakt grotere 3DS XL

Nintendo heeft een uit de kluiten gewassen versie gemaakt van zijn 3DS-console, de Nintendo 3DS XL. Het toestel komt op 28 juli naar Europa.

De 3DS XL heeft een bovenste scherm van 4,88 inch of 12,4 centimeter dwarsdoorsnede. Dat is bijna even groot als de PlayStation Vita, ook al een omvangrijk bakbeest.


Nintendo maakt grotere 3DS XL

Het onderscherm is 4,2 inch of 10,7 centimeter groot. Ter vergelijking: de huidige 3DS heeft een scherm dat 3 inch groot is, een miezerige 7,62 centimeter. Het toestel heeft een SD-kaartje van 4GB en is beschikbaar in drie kleurencombinaties: zilver met zwart, rood met zwart en blauw met zwart.

Het nieuwe apparaat is 156x93x22 millimeter groot en is maar een beetje dikker dan zijn kleine broer. Hij is wel zwaarder: 336 gram tegenover 235 gram bij de 3DS.

Het design bevat iets wat voor Nintendo ongetwijfeld revolutionair moet zijn: afgeronde hoeken. Daarmee ligt het uiterlijk in lijn met de Wii U-console. Het batterijleven heeft ook een verbetering gekregen, want het toestel zou tussen de 3,5 en 6 uur moeten meegaan.

Geen oplader
Wat ontbreekt er? Wel, er is nog steeds maar één analoge stick. Ondanks de extra ruimte op het toestel, heeft Nintendo niet gekozen voor een tweede analoge knop. En de schermresolutie heeft ook geen upgrade gekregen. De beelden gaan dus wel groter zijn, maar je zal niet meer detail te zien krijgen. Soms zijn dingen zelfs ronduit hoekig.

En dan nog een detail: de 3DS XL gaat geen oplader meegeleverd krijgen. Je moet er dus een apart kopen. Nintendo wou immers de prijs van het systeem drukken. Fans met een oud toestel kunnen gewoon hun oude lader blijven gebruiken. Maar we vrezen dat er veel kindertjes een console gaan cadeau krijgen waar ze niet mee kunnen spelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.