Geluid

NuForce lanceert hoogwaardige Bluetooth-speakers

NuForce brengt een set Bluetooth-speakers op de markt. Bijzonder is dat de minispeakers volgens de fabrikant gerust verdacht mogen worden van audiofiele neigingen.

De S3-BT zijn niet de eerste speakers die NuForce op de markt brengt. Nog recent legden wij de Cube op de testbank, een combinatie van DAC, versterker en mobiele luidspreker. De nieuwe set is een ander beestje: het gaat om twee luidsprekers die bedoeld zijn om op een boekenplank of bureaublad te parkeren.

Bluetooth-speakers zijn er dertien in het dozijn, maar de S3-BT springt uit de band door de ondersteuning voor apt-X. Deze alternatieve codec voor het streamen van audio over Bluetooth biedt een betere kwaliteit dan het SBC-algoritme, die door het gros van Bluetooth-apparatuur wordt gebruikt. Volgens Nuforce komt de kwaliteit overeen met die van een cd.

,

In FWD43 – nu in de kiosk of hier als PDF te koop – leest u overigens meer over de voordelen van apt-X, een codec die volgens ons serieuze vooruitgang betekent. Zwak punt is de ondersteuning voor apt-X, die echter wel steeds breder wordt. Zo zijn aan de kant van mobiele toestellen zowel HTC, Nokia als Samsung begonnen met apt-X in te bouwen op smartphones.

Interessant is dat je de nieuwe speakers ook draadloos audio kan bezorgen via de NuForce Air DAC, een ander toestel van de fabrikant dat hoogwaardig streamt.

De S3-BT bestaat uit twee tweewegs-speakers, telkens met een 3,5 inch woofer en een 1 inch tweeter. De ingebouwde klasse D-versterker biedt een output van 2 x 18 watt RMS. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar (wit en zwart, met een lederachtige afwerking). De prijs is nog onbekend voor Europa, maar zal wellicht rond 499 euro zweven.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.