Geluid

Philips introduceert Fidelio Wireless Hi-Fi Range

Met de Fidelio Wireless HiFi range stelt Philips een nieuwe serie draadloze muzieksystemen voor die een fraaie vormgeving, gebruiksgemak en geluidskwaliteit beloven te combineren. Volgens de Nederlandse fabrikant moet de nieuwe reeks zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber weten aan te spreken.

In de nieuwe serie zitten diverse actieve luidsprekers, zoals de Fidelio A9, A5 en A3. Die beschikken niet alleen over hoogwaardige drivers, maar ook over hun eigen klasse D-versterkers. Ze werken dus zonder een extra stapeltje componenten er achteraan. Kenmerken zoals vergulde connectoren, een stevige constructie van de luidsprekerkasten en ondersteuning voor lossless muziek moeten daarbij onderlijnen dat het Philips menens is met de geluidskwaliteit.

De constructie en vormgeving van de behuizing van de speakers – Philips noemt ze zelf diamantvormig – beloven garant te staan voor een diepe basweergave en een erg brede sweet-spot, waardoor de speakers ook geschikt zouden zijn om grote ruimtes te vullen met muziek.

Naast de actieve speakersystemen, zitten er ook twee ontvangers in de reeks: de Fidelio A2 en A1. Die laten toe om een verbinding te maken met je eigen speakers of stereoset. De A2 zorgt daarbij meteen ook voor de versterking van je speakers (2x 50 watt), terwijl de A1 puur als 'brug' naar je stereo dienst doet.

Spotify-compatibel
Met de muzieksystemen uit de Fidelio Wireless Hi-Fi Range is het niet alleen mogelijk om muziek te streamen over je netwerk of internetradio te beluisteren. Ook vanaf smartphones en tablets kan muziek gestreamed worden, en wie een abonnement bij Spotify heeft kan ook langs die weg deuntjes binnenhalen.

Het is ook mogelijk om met de Fidelio Wireless Hi-Fi luidsprekers een multiroominstallatie op te bouwen, Philips AirStudio – een app die beschikbaar is voor Android en iOS – maakt het daarbij mogelijk om verschillende luidsprekers aan te sturen, zodat meerdere kamers tegelijkertijd van andere muziek voorzien kunnen worden.

Door EISA bekroond
De topper uit de Fidelio Wireless Hi-Fi Range is de Philips Fidelio A9, een speakerset met een op z'n zachtst gezegd onderscheidende vormgeving.

De A9 bestaat uit twee luidsprekers die uit massief hout gefabriceerd zijn en zes transducers omvatten, volgens Philips voldoende om zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber aan te spreken.

Die  claim blijkt alvast bevestigd te worden door EISA, want de A9 werd onlangs al verkozen tot ‘European Wireless Speakers of the Year 2012-13’.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Philips-systemen zijn vanaf nu beschikbaar bij de dealers. De prijzen zien er als volgt uit:

  • Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1: € 149,99
  • Philips Fidelio Wireless HiFi ontvanger A2: € 299,99
  • Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A3: € 249,99
  • Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A5: € 349,99
  • Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A9: € 549,99


Hieronder vind je ook nog een YouTube-video waarin je meer verneemt over het nieuwe aanbod.

,


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.