Beeld

Philips Smart TV krijgt direct betaalsysteem

Met de introductie van Smart TV Payment maakt TP Vision – het bedrijf achter de Philips-tv's – het als eerste in de Benelux mogelijk om meteen af te rekenen voor betalende diensten zoals video-on-demand.

Ook kan de kijker vanaf nu met 'Recommendation' aanbevelingen krijgen op basis van het kijkgedrag. Videoland On Demand is de eerste aanbieder die gebruikmaakt van beide nieuwe mogelijkheden.

Vier cijfertjes
Met Smart TV Payment is het dus mogelijk om afgenomen diensten en producten direct op de Philips Smart TV te betalen. het enige wat je als eindgebruiker nog hoeft te doen, is een viercijferige pincode ingeven.

Vooralsnog kan er worden afgerekend met creditcards van Visa en Mastercard, maar daar zullen er in de nabije toekomst meer aan worden toegevoegd. Ook zal het mogelijk worden om via iDEAL en met prepaid-kaarten te betalen.

Makkelijker betalen
Het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van Smart TV Payment is Videoland On Demand. "Met Smart TV Payment wordt het nog makkelijker om uit het uitgebreide en gevarieerde aanbod van Videoland On Demand een film te kiezen én deze te betalen. In de toekomst zullen er ook andere filmverhuurders gebruik gaan maken van SmartTV Payment, zoals Viewster", claimt TP Vision in zijn persbericht. 

De eigenaar van een Philips Smart TV is daardoor niet langer afhankelijk van het VOD-aanbod via zijn televisieprovider, maar kan zélf kiezen waar hij een film huurt. Er is dus geen abonnement meer nodig om een film via Smart TV te huren.

Persoonlijke kijktips
'Recommendations' leeft zich in in de smaak van de tv-kijker door goed op het zap- en kijkgedrag te letten en dit in een TV profiel vast te leggen. Op basis hiervan kan worden geput uit het aanbod van video on demand-diensten om films aan te bevelen.

De kijker hoeft dan alleen nog maar op de aangeraden film te klikken en wordt direct naar de bijbehorende dienst geleid, zonder omslachtige inlogprocedures.

Ook hier is het weer Videoland On Demand die als eerste gebruikmaakt van het nieuwe systeem op de meest recente Philips Smart TV's.

Uitrol vanaf nu
Smart TV Payment en Recommendations zijn vanaf nu beschikbaar op alle Philips Smart TV's vanaf de in 2012 geïntroduceerde 6000, 7000, 8000 en 9000-serie.

In de komende weken zullen de diensten ook op de eerdere toestellen beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.