Geluid

Review: Edifier TickTock Dock

Tussen de bomen het bos niet meer zien. Dat is de uitspraak die mij meteen in het hoofd schiet wanneer ik aan iPod- en iPhone-docks denk. Waarom dan het Edifier TickTock Dock? Misschien de retrostijl en de vele leuke functies.

Het TickTock Dock van Edifier is een alarmklok, docking station en FM radio in het lichaam van een klassieke belwekker. Volgens de verpakking is het dock compatibel met de iPod nano (5de en 6de generatie), een iPod touch (3de of 4de generatie), een iPhone 3GS of een iPhone 4.

Over de iPhone 4S rept Edifier geen woord op de verpakking, maar die kan je evengoed in het dock plaatsen. Overige audioapparaten kan je aansluiten via een aux-aansluiting achteraan de klok.

,

Wanneer je het dock uit de verpakking haalt voelt het meteen zeer solide aan. Ook de afwerking zit goed en de mogelijkheid om de dock-connector weg te draaien in de klok is leuke toevoeging. Met de bijgeleverde stroomkabel blaas je het TickTock Dock leven in.

Wat doe je als eerste bij een nieuwe klok? Het uur instellen natuurlijk. Ik besloot daarentegen om eerst mijn iPhone in het dock te plaatsen. En daar ben ik blij om, want wanneer ik ertoe kwam om door de instellingen te bladeren was tot mijn grote verbazing zowel het uur als de datum al gesynchroniseerd vanop mijn iPhone.

Als je de wekker wil instellen, moet je gebruik maken van vier toetsen op de achterzijde van het toestel. Doordat de toetsen zich achteraan bevinden is het wel even wennen voor je ze blindelings kan bedienen.

Wanneer je je iDevice aansluit op het dock springt meteen de wekker-app open, een zeer handige en tijdbesparende functie!

,

Het geluid dat uit het TickTock Dock komt is zeer aangenaam voor zijn kleine formaat. Zelfs op de luidste stand bij basrijke nummers horen we geen vervorming in het geluid. Daarnaast produceert ook de FM-radio een zeer zuiver geluid zonder storingen.

Bij het instellen van de wekker kan je ervoor kiezen om wakker te worden met de FM-radio of de iPod. Op tijd opstaan doet niemand graag, maar het aflopen van de wekker is erg aangenaam bij de Edifier: het geluid springt niet meteen bruusk aan maar komt stilletjes op. Je kan tot vijf verschillende wektijden instellen en er telkens voor kiezen om enkel tijdens de werkweek of ook tijdens het weekend gewekt te worden.

’s Nachts merk je wel dat de display veel licht werpt in de kamer. Wanneer je een iPhone in het dock plaatst, is meteen ook de hele display ondergestopt en kan je het uur niet meer aflezen, terwijl er nog altijd heel wat licht achter het iDevice vandaan komt.

,

Het TickTock Dock van Edifier is een zeer degelijke docking station met een verassend helder geluid. De vele handige en tijdbesparende functies zorgen voor een aangename en vlotte gebruikerservaring. Enkel de overmatig verlichte display kan in een verduisterde kamer een beetje storen, maar dat wordt weer goedgemaakt door de aangename manier waarop de wekker je ‘s ochtends wakker maakt.

Het stevige kostenplaatje kan een reden zijn om het TickTock Dock links te laten liggen. Maar functies zoals het synchroniseren van de datum en het uur en het automatisch openspringen van de wekker-applicatie maken duidelijk dat er dan ook heel wat gebruisgemak schuilt onder de kleine motorkap.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.