Geluid

Trendy hoofdtelefoons in AKG by Tiësto Series

Hoofdtelefoonspecialist AKG komt op de proppen met een nieuwe lijn trendy hoofdtelefoons. De fabrikant ging daarvoor in zee met niemand minder dan de Nederlandse top-DJ Tiësto.

Er zijn wel meer fabrikanten die tegenwoordig met beroemde muzikanten in zee gaan wanneer er een nieuwe reeks hoofdtelefoon op tafel moet komen. Ook voor AKG is dat geen nieuw gegeven, want de Oostenrijkse fabrikant heeft al een tijdje een lijn hoofdtelefoons in het aanbod die de signatuur van Quincy Jones dragen.

Dit keer ging de fabrikant echter een stap verder dan we gewend zijn van hoofdtelefoons met een lifestyletintje. DJ en producer Tiësto werd immers niet alleen opgetrommeld om inspiratie op te doen voor het design van de nieuwe reeks, maar droeg ook z'n steentje bij voor de 'tuning' van de hoofdtelefoons in de nieuwe reeks.

Dat leidde uiteindelijk tot de AKG by Tiësto Series, een nieuwe reeks die uit drie hoofdtelefoons bestaat en een gevarieerd publiek wil plezieren – van studio-ingenieurs tot artiesten, fans en ook Tiësto himself. Volgens de fabrikant zijn de nieuwkomers zowel geschikt voor thuisgebruik als luisteren onderweg.
 


Drie gesloten modellen
Concreet gaat het om de K67 (een on-ear model) en de K167 (een over-ear model), die beide vanaf nu verkrijgbaar zijn. Eind oktober komt daar ook nog de K267 bij, een over-ear hoofdtelefoon die AKG als 'referentieklasse' naar voor schuift. Zoals je mag verwachten van een DJ-geïnspireerde lijn, gaat het in alle drie de gevallen om een gesloten hoofdtelefoon. Met andere woorden: ze zouden behoorlijk wat omgevingsgeluid moeten buiten houden.

Voro alle details over de nieuwe reeks kan je terecht op de daartoe in het leven geroepen AKG by Tiësto-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.