Mobile

Aankondiging nieuwe iPads op 22 oktober

Maandagavond heeft Apple de pers uitgenodigd voor een event op dinsdag 22 oktober. Vermoedelijk gaat het om nieuwe iPads, zowel de 'gewone' als de mini.

Apple heeft de gewoonte om vernieuwingen aan mobiele toestellen op vaste momenten te presenteren. Traditioneel duikt er een nieuwe iPhone op ergens in de eerste weken van september, terwijl nieuwe iPads een maandje later volgen.

De kans is dus heel groot dat Apple dinsdag een iPad 5 en een vernieuwde iPad mini zal aankondigen. Het is bijna zeker dat beide toestellen uitgerust zullen zijn met snellere chips die al eerder gebruikt werden in de iPhone-lijn. Die extra processor- en grafische kracht is belangrijk voor intensieve apps, zoals games.

Er wordt ook driftig gespeculeerd dat tenminste de iPad mini een beter scherm zou krijgen. De huidige mini toont 1024 x 768 pixels, goed voor 163 ppi, wat niet heel scherp is. Een logische upgrade zou zijn om een nieuwe versie uit te rusten met een Retina-scherm, met heel wat meer pixels per inch. Er zijn echter analisten die stellen dat die stap pas in 2014 wordt gemaakt, omdat Retina-schermen op iPad mini-formaat nog dun gezaaid zijn.

De uitnodiging van Apple kopt ook met 'We still have a lot to cover'. Het is zoals altijd een cryptische slagzin, maar meestal geeft het wel al iets weg over wat er gelanceerd gaat worden.

Sommigen zien er een hint in dat Apple een grote iPad zal voorstellen, bijvoorbeeld met een 12-inch scherm. Maar het is ook heel goed mogelijk dat Apple wel aangeven dat er dinsdag over veel producten gepraat gaat worden. Naast nieuwe iPads zijn ook de Mac mini en de MacBook Pro aan een opfrisbeurt toe.

Het is ook niet onmogelijk dat Apple een vierde generatie van de Apple TV voorstelt. Als dat het geval is, gaat het wellicht enkel om een verbetering van de hardware in het tv-kastje.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.