Mobile

Acer lanceert smartphone met 4K-camera

Met de Liquid S2-smartphone denkt Acer aan de mensen die wel eens 4K-video willen maken voor hun gloednieuwe Ultra HD-televisie. Het 6-inch scherm van de smartphone toont zelf Full HD.

De nieuwe Acer is niet de eerste die 4K-video kan maken met de ingebouwde camera. De Samsung Galaxy Note 3 (lees hier de test) kan het bijvoorbeeld ook, maar dat is dan ook een telefoon die 250 euro meer kost. Bij sportcamera's heeft onder andere GoPro apparaten die 4K-video maken, zij het aan zeer lage framerates.

De Liquid S2 schiet 4K- of 2.160p-video aan 24 frames per seconde, wat acceptabel is maar nog ver van het ideaal van 50-60 fps blijft. De Note 3 haalt overigens 30 frames per seconde, net iets beter.

Met een quadcore Krait 400-processor aan 2,2 GHz en 2 GB werkgeheugen zou de nieuwe Acer snel moeten reageren. Standaard komt het toestel met 16 GB geheugen, wat gegeven de grootte van 4K-video gelukkig kan uitgebreid worden met een mini-SD-kaartje.

De Liquid S2 komt nog deze maand op de markt, uitsluitend in een zwarte uitvoering. De kostprijs van de nieuwe Acer zou rond 500 euro liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.