Mobile

Apple iOS 6.1-jailbreak is populairste ooit

Apple is nog nooit zoveel gehackt als tijdens de afgelopen week, en de boosdoeners zijn de eigen klanten. Bijna zeven miljoen gebruikers van de iPhone, iPad en iPod hebben hun apparaat gehackt met de jailbreak genaamd Evasi0n, die afgelopen maandag verscheen. Dat meldt de Amerikaanse zakelijke website Forbes.

Volgens Jay Freeman, die de appwinkel Cydia voor jailbroken iOS-apparaten beheert, waren er vanmorgen vroeg al bijna zeven miljoen iOS-apparaten jailbroken via Evasi0n. Er logden 5,15 miljoen iPhones, 1,35 miljoen iPads en 400.000 iPods in op de alternatieve appwinkel.

Populairste Apple-hack
Hoewel Freeman niet de precieze cijfers heeft voor voorgaande jailbreak-versies, zegt hij dat Evasi0n ‘een gestoorde hoeveelheid meer bezoeken’ brengt dan bijvorbeeld de jailbreak-tool Absinthe – die werkte met sommige versies van iOS 5. Ook Jailbreakme3 werd slechts gebruikt door 1,4 miljoen gebruikers van Cydia in de eerste negen dagen na de release.

De enorme toename is volgens Freeman deels te danken aan het toegenomen aantal iPhones op de markt (in 2012 werden er 136 miljoen verkocht), maar hij denkt dat het vooral komt doordat Apple de iOS-apparaten nog steeds veel te veel dichtspijkert. “Smartphones zijn steeds populairder geworden, maar Apple houdt zijn systeem erg gesloten. Daardoor krijgen consumenten niet wat ze willen en gaan ze hun apparaat dus jailbreaken”, aldus Freeman.

Het kost hackers steeds meer tijd om de nieuwe iOS-versie te hacken. iPhone 5 kostte de hackers achter Evasi0n 136 dagen. iPhone 4S werd gehackt in 98 dagen, iPhone 4 in 38 dagen en iPhone 3GS in slechts 14 dagen. Volgens Freeman keken mensen deze keer dan ook extra uit naar de jailbreak.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.