Mobile

Asus verplettert rivalen met reuzentelefoon

Hoe groot kan een smartphone worden? Als u dacht dat de Samsung met de Galaxy Mega al een gigant bouwde, moet u eens kennismaken met de Asus Fonepad. De pas voorgestelde handset heeft een schermdiameter van 7 inch, bijna 18 centimeter.

De Fonepad combineert volgens Asus alle mogelijkheden van een 3G-telefoon met die van een 7 inch tablet. Het is alleszins geen apparaat dat je argeloos in de binnenzak duwt, want dankzij het 7 inch IPS-scherm (1.280 x 800) is het toestel 19,6 x 12 x 1 cm groot, en weegt het 304 gram.

De nieuwe Asus beschikt over Intel Atom Z2420-processor aan 1,2 GHz, met een PowerVR SGX540 GPU die voor het grafische geweld zorgt. Nog meer specs: er is 1 GB werkgeheugen en in onze contreien wordt de Fonepad verkocht met 16 GB ruimte voor media en apps. De batterij van 4270 mAh zou tot negen uur stroom leveren, onder ideale omstandigheden.

De Asus Fonepad ligt vanaf deze maand in de winkel voor 249 euro, eventueel aangevuld met twee cases die Asus voor het nieuwe toestel liet ontwerpen.

Zonder twijfel is de Fonepad – overigens niet te verwarren met Asus' Padfone – nu de grootste smartphone op de markt. Tot voor kort hoorde die titel toe aan Huawei, die zijn Ascend Mate met een 6,1 inch scherm uitrustte. Maar dat was niet naar de zin van Samsung, die een Galaxy Mega met een 6,3 inch display op tafel gooide. Om nu door dit 7 inch monster te worden verslaan. Durft iemand groter?

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.