Geluid

Bowers & Wilkins zet verder in op AirPlay

Afgelopen jaar ging Bowers & Wilkins al enthousiast aan de slag met AirPlay-speakers. Met de nieuwe Z2 AirPlay-speaker en de vernieuwde Zeppelin Air wordt het AirPlay-aanbod van B&W nu nog completer. 

De nieuwe Z2 wordt door Bowers & Wilkins naar voor geschoven als het kleine broertje in de lijn met AirPlay-producten. Net als bij z'n broertjes gaat het om een alles-in-één speaker die ondersteuning biedt voor AirPlay, waardoor het mogelijk is om draadloos muziek naar de speaker te streamen vanuit iTunes of een iOS-toestel.

Daarnaast beschikt de Z2 ook over een dock met een Lightning-connector voor de iPhone 5, zodat die laatste meteen opgeladen kan worden. Door de compacte formfactor claimt B&W dat de Z2 bovendien overal tot z'n recht komt.

Bowers & Wilkins geeft aan dat er ook aan het klankmatige luik de nodige aandacht is besteed, wat zich onder meer uit in speciaal voor de Z2 ontwikkelde luidsprekerunits en Flowport-technologie voor goede basprestaties. Dat alles zou zorgen voor een gecontroleerd en natuurlijk geluid.

De Z2 wordt vanaf begin april leverbaar in het zwart. In de loop van de maand mei wordt ook een witte versie beschikbaar. Je betaalt er in beide gevallen 399 euro voor.

Vernieuwde Zeppelin
Naast de nieuwe Z2 maakt ook de vernieuwde Zeppelin Air – nog steeds het best verkochte AirPlay-product van B&W – zijn opwachting. Verwacht je echter niet aan revolutionaire nieuwtjes, want het belangrijkste wapenfeit bij de nieuwe versie is de komst van een Lightning-connector. Daardoor is de Zeppelin Air nu ook compatibel met de meest recente versie van de iPhone.

De Zeppelin Air met Lightning-connector wordt in de loop van de maand mei bij de dealers verwacht en draagt een adviesprijs van 599 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.