Geluid

Cambridge Audio presenteert nieuwe AV-receivers

Cambridge Audio stelt op CES drie nieuwe AV-receivers voor. De Azur 351R is een 5.1-machine, de Azur 651R en Azur 751R doen het met 7.1-geluid.

De Azur 351R mag dan wel de instapper zijn bij de nieuwe AV-receivers van Cambridge Audio, toch heeft de fabrikant het volste vertrouwen in de kwaliteiten van deze machine. Zowel wat geluids- en beeldkwaliteit als value-for-money betreft, denkt de Britse fabrikant immers een winnaar in huis te hebben. 

Deze 5.1-receiver biedt 50 watt per kanaal met surroundtracks en 80 watt per kanaal wanneer hij als stereotoestel wordt ingezet. Het ontwerp is gebaseerd op Cambridge Audio's 'Sound first'-principe, wat betekent dat er bovengemiddeld veel aandacht naar het audioluik ging. Dat uit zich onder meer in premium componenten, een zware voeding en een solide constructie van de behuizing.

Verwacht je niet aan een streamingluik of uitgebreide onlinemogelijkheden – die zijn er niet op deze machine – maar verder is alles aanwezig wat je van een klassieke AV-receiver verwacht, met een resem in- en uitgangen – waaronder vier 3D-compatibele HDMI-ingangen – en een automatisch EQ-systeem voor de set-up van je speakers.

Prijskaartje? 799 euro, wanneer de Azur 351R in februari z'n opwachting maakt bij de dealers.

Stapje hoger op
De 651R en 751R leggen de lat nog hoger. Niet alleen beschikken ze over twee extra versterkingskanalen, maar ook over een fameuze dot extra power. Daardoor kan de 651R een vermogen voorleggen van 100 watt per kanaal bij surroundtracks, en maar liefst 175 watt per kanaal in stereo. Bij de 751R vertaalt zich dat in respectievelijk 120 watt en 200 watt per kanaal.

Ook bij deze machines werd er erg veel aandacht besteed aan het geluidsmatige aspect, in die mate dat Cambridge Audio er zelfs van overtuigd is dat ook verwende stereoliefhebbers deze AV-receivers zullen weten te pruimen. Beide toestellen krijgen ook betere audio- en videocomponenten aangemeten, en daarnaast beschikt de 751R ook nog over ATF-upsamplingtechnologie die muziek desgewenst omzet naar 24-bit/192kHz.

Dat alles vertaalt  zich natuurlijk ook in gevoelig hogere prijskaartjes – voor de 651R betaal je 1.799 euro, voor de 751R bedraagt de adviesprijs 2.199 euro.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.