Redactie

Deezer op tv’s van LG, Toshiba en Samsung

In de eeuwige strijd voor de muziekliefhebber tussen Spotify en Deezer, heeft die laatste een coup gescoord. De Deezer-app zal beschikbaar zijn via het smart tv-platforms op televisies van LG, Toshiba en Samsung.

Met die drie bestrijkt Deezer meteen een groot deel van de markt. Eerder heeft de streamingdienst ook een deal gesloten met Philips, maar vooralsnog heeft dat zich enkel vertaald in ondersteuning op bepaalde audioproducten van de Nederlanders. Het is niet geweten of Deezer eveneens op de Philips-televisies van TP Vision zal verschijnen.

"Deezer zal beschikbaar zijn op alle Samsung Smart TV-modellen gemaakt vanaf 2011 (alleen Europa) en op alle LG Smart TV-modellen gemaakt vanaf 2011 (wereldwijd). Deezer zal ook beschikbaar zijn op alle Toshiba Smart TV-modellen vanaf 2011 (Europa), en op alle Smart TV-modellen gemaakt vanaf 2013 (wereldwijd)", zegt de muziekdienst. Deezer is inmiddels op heel wat audioproducten ondersteund, zoals die van Sonos.

Weliswaar is Deezer niet de eerste muziekdienst die de overstap naar het televisiescherm maakt. Een app van Spotify is ook op Samsung-tv's te vinden en Sony pusht op z'n toestellen het eigen Music Unlimited. Wie een Apple TV gebruikt, kan ook muziek streamen vanaf iTunes Match – al is die laatste dienst strikt genomen niet vergelijkbaar met het buffetmodel van Deezer en Spotify. 

Dat steeds meer muziekapps hun opwachting maken op tv's is op zich wel opmerkelijk. De tv is bij de meeste mensen niet bepaald niet het eerste waar ze naar grijpen om muziek te beluisteren. Maar nu dat televisies gemakkelijk aan AV-receivers en soundbars aan te sluiten zijn, komt daar misschien verandering.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.