Redactie

Deezer zet in op klassiek

Klassieke muziek en streaming, het zijn niet twee dingen die iedereen met elkaar zou verbinden. Met een nieuwe app willen Deezer en Deutsche Grammophon de link wel leggen, onder het motto '500 jaar klassiek muziek in één online app'. Tegelijkertijd met het verschijnen van de app worden de catalogi van verschillende klassieke labels toegankelijk op Deezer.

De app functioneert binnen de Deezer-webomgeving, en biedt toegang tot de catalogi van Deutsche Grammophon, Decca en Accord. Het moet allemaal lekker toegankelijk zijn, zodat mensen die zich voor het eerst verdiepen in klassieke genres bij de hand worden genomen. De app is (aanvankelijk) enkel in het Frans of het Engels.

Deezer jubelt dat de app de enige van zijn soort is, maar dat is een beetje sterk gesteld. Ook bij grote rivaal Spotify vind je apps, zoals Ulysses' Classical, die beginners wegwijs maken in klassieke muziek, en muziek van de Deutsche Grammophon-label. De Franse streamingdienst Qobuz – ook verkrijgbaar in België – heeft zelfs een speciaal klassiek abonnement waarmee ongecomprimeerde FLAC's worden gestreamd. Daar hangt wel een zeker prijskaartje aan: 19,99 euro. Dat is minstens 10 euro meer dan een regulier abonnement bij Deezer of Spotify.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.