Geluid

Draadloze versie van KEF X300-speakers

Eerder op het jaar lanceerde KEF een set highend-speakers voor computergebruikers. Deze X300A Wireless krijgt nu een draadloze update waardoor het interessant wordt om muziek vanaf tablets en telefoons te streamen.

De X300A Wireless bestaat uit een set boekenplankspeaker, elk met een eigen AB-versterker. Dat is al wat ongewoon, maar nog zeldzamer is dat er geen kabel loopt van de ene luidspreker naar de andere. Elke speaker vereist dus wel een eigen stopcontact.

Dat verklaart ook het grote prijsverschil tussen de 'oude' X300A en de Wireless-versie. De eerste versie kost adviesprijs 799 euro, de X300A Wireless moet 1.000 euro kosten.

Muziek aanleveren kan vanaf een pc via een USB-ingang (tot 24 bit/96 kHZ), wat ook bij de X300A kon. Uniek voor de Wireless is – logisch, toch wel – de draadloze mogelijkheden. De KEF-set verbindt met een WiFi-netwerk, zodat er muziek via Airplay en DLNA kan gestuurd worden. Er is ook een netwerkaansluiting voor wie WiFi te nieuwerwets of te onbetrouwbaar vindt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.