Redactie

Fast & Furious

Vin Diesel dacht eventjes boven zijn doorbraakrol als crimineel en tuningfreak Dominic Toretto te staan, tot hij in 2009 uit pure armoede (had hij maar niet moeten meedoen aan ondingen als The Pacifier) terugkeerde naar de filmreeks die hem groot had gemaakt. Resultaat: Fast & Furious, de vierde aflevering uit de serie, die voor het eerst weer de panache van de eerste film wist terug te brengen.

Diesel was niet de enige die zijn terugkeer inluidde in de reeks. Ook dragende kracht Paul Walker, eveneens afwezig in het schabouwelijke The Fast and the Furious: Tokyo Drift, keert terug als FBI-agent Brian O’Conner, die zijn criminele maatje inhuurt om achter een bende heroïnesmokkelaars aan te gaan. Wat volgt is iets van een heel andere orde dan de voorgaande films: waar het tot dusver vooral over racen ging, is Fast & Furious een hommage aan de talloze alles-moet-kapotfilms uit de jaren 1980.

En de pret is nog niet voorbij. Ondertussen was er ook al Fast Five, eveneens met dit olijke duo in de hoofdrol, deel zes komt eraan, en deel zeven staat ook al in de steigers.

Zondag 7 april op 2BE om 20u50

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.