Geluid

Gitaarbouwer Gibson investeert in Teac

Legendarische gitaren bouwen is blijkbaar niet voldoende voor Gibson. Het bedrijf stopt nu geld in Teac, nadat het al eerder investeerde in Onkyo. Het zal wel geen toeval zijn dat Onkyo en Teac op hun beurt al meer dan een jaar een strategische alliantie hebben.

In essentie wordt Teac grotendeels eigendom van Gibson, die het Japanse hifimerk ook gewoon in zijn portfolio wil opnemen. Dat is dus anders dan bij de deal met Onkyo, die eerder wederzijds was.

Gibson werd toen eigenaar van Onkyo Amerika, maar niet van het overkoepelend Onkyo-merk. Daarnaast vloeide er geld vanuit Onkyo in Japan naar Gibson, terwijl die laatste dan weer Onkyo marketing knowhow cadeau zou doen.

Wie het persbericht naleest, zal snel de indruk krijgen dat het Gibson minder te doen is om de hifiproducten van Teac. Er wordt uitgebreid verwezen naar de professionele producten van Teac, die onder de merknaam Tascam aan tv-zenders en muziekstudio's worden verkocht.

Toch is er ook interesse in Esoteric, Teac's highend-merk die onder andere indrukwekkende DAC's en klokken in de markt zet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.