Redactie

How to Make it in America

How To Make It in America had alles om een geweldige HBO-reeks te worden, maar het mocht helaas niet zijn: de laatste aflevering van het tweede seizoen is meteen ook de finale episode van de reeks. Er kwamen iets te weinig Amerikaanse kijkers opdagen om de boel nog recht te houden, stelde de betaalzender die de reeks produceerde en uitzond.

Het betekent dat we vanavond afscheid moeten nemen van Ben Epstein en Cam Calderon, de twee jongelingen die keihard aan het knokken waren om hun jeansmerk van de grond te krijgen. Maar aan het begin van deze finale episode eerst hun vriendschap opnieuw op de rails moeten zien te brengen.

Maar er zitten nog meer dingen in How To Make It in America die we met tegenzin loslaten. Het eerste is een ander personage: sjacheraar Rene Calderon, vertolkt door de onnavolgbare Luis Guzmàn, die de serie haar straatwijsheid gaf. En dan is er de locatie, de Lower East Side van het New Yorkse eiland Manhattan, die met veel gusto in beeld werd gebracht door seriebedenker Ian Edelman.

De straten van dat stadsdeel missen de serie overigens ook: precies vanuit dat mekka van de lokale mode- en kunstenaarswereld kwam er nog een – helaas vruchteloze – campagne om de reeks nog een derde seizoen te vergunnen.

Woensdag 17 april op Canvas om 23u15

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.