Mobile

iPad-rivaal van Amazon nu in Benelux

De Kindle Fire HD-tablets van Amazon zijn verbazend laag geprijsd en zijn toch allesbehalve low-end. En sinds kort ook beschikbaar voor Belgen en Nederlanders.

De Amerikaanse online winkelier maakte donderdag bekend dat het de verkoop van zijn Kindle Fire-tablets flink opschroeft. Het breidt de verkoop uit naar 170 landen van zijn twee nieuwste modellen, die niet alleen over zeer behoorlijke specificaties beschikken, maar ook nog eens voor een uiterst voordelige prijs zullen worden verkocht.

Goede hardware
De Kindle Fire is beschikbaar in twee smaken, een zeveninchmodel en een 8,9-inchmodel, waarbij vooral de prijs van het grootste model de concurrenten de ogen uitsteekt. Uit een simulatie (het toestel is alleen nog verkrijgbaar in de voorverkoop) zien we dat deze Kindle Fire HD (16 GB-uitvoering) al in je bezit is voor zo’n 285 euro, en dat is inclusief douanekosten en (gratis) verzending.

De Kindle Fire HD heeft een Full HD-scherm (1.920 x 1.280) en een pixeldichtheid van 254 pixels per inch (ppi), wat weinig onderdoet voor het scherm van de nieuwste iPad (264 ppi). De 8,9-inchtablet wordt aangedreven door een 1,5 GHz-dualcoreprocessor (OMAP4 4470) en is verder uitgerust met een krachtige grafische chip van Imagination (SGX544).

Ook de 7-inchvariant van de Kindle Fire HD mag er zijn, met een beeldresolutie van 1.280 x 800 pixels en een 1,2 GHz-dualcoreprocessor (OMAP4 4460). Bestel je de 16-GB uitvoering, dan betaal je zo’n 220 euro, terwijl je voor de 32-GB variant 248 euro kwijt bent.

Prijsvechter arriveert
De prijzen die Amazon hanteert voor zijn tablets zijn een serieuze bedreiging voor alle bedrijven die momenteel Android-tablets in de schappen hebben liggen. Met een soortgelijke strategie wist het Amerikaanse bedrijf jarenlang de markt voor e-booklezers te domineren en lijkt nu hetzelfde te willen doen op de tabletmarkt.

De bijzonder aantrekkelijk geprijsde Google Nexus 7 (32 GB) van Asus is momenteel ongeveer even duur als het zeveninchmodel van Amazon en de veelbelovende Nexus 10 is in de Benelux nog niet te koop.

Geen volbloeds Android
Het is wel zo dat de Kindle Fire HD’s draaien op een sterk verbasterde vorm van Android, die Amazon geheel heeft aangepast om zijn eigen producten te kunnen slijten. Dit houdt ook in dat de tablets geen contact maken met Google Play, maar afhankelijk zijn van het aanbod in de eigen Android-appwinkel.

Belgische lezers kunnen de Kindle Fire HD in de voorverkoop bestellen op deze pagina, terwijl Nederlanders op deze pagina terecht kunnen. De uitlevering van de toestellen start volgende maand.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.