Geluid

Libratone omhelst DLNA en Android

De Airplay-speakers van het Deense Libratone zijn niet langer exclusief voor Apple-toestellen bedoeld. Een update maakt al hun producten DLNA-compatibel, waardoor ze kunnen werken met smartphones van andere merken en computers.

Libratone heeft op dit moment drie speakers in het assortiment: de compacte en draagbare Zipp, de grote Live en de soundbar-aandoende Lounge. Alle drie worden gekenmerkt door een bijzonder designelement: een hoes of 'jasje' van wol. De hoezen zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Alle drie speakers waren tot voor kort pure Airplay-speakers, maar de update verruimt die functionaliteit met DLNA. En dat betekent dat je pakweg van een Windows Phone-smartphone of Android-apparaat ook muziek kan streamen naar de Libratone-luidsprekers. 

,

De update breidt ook de Airplay-mogelijkheden uit met PlayDirect. Nu kunnen ook de Live en Lounge direct via Airplay worden aangestuurd, ook als er geen WiFi-netwerk aanwezig is. Dit trukje – waarbij de speaker zelf een WiFi-netwerkje in de lucht brengt – was er al bij de Zipp.

Libratone zelf is een relatief kleine fabrikant, die sinds een opvallende introductie op IFA wel steeds meer aan een opmars bezig. Ook in de Benelux, na het uitbreiden van de distributie waardoor ze in meer winkels zichtbaar zijn geworden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.