Redactie

Love At Large

Privédetective Harry Dobbs (Tom Berenger) wordt ingehuurd door een vrouw (Anne Archer) om haar geliefde te schaduwen, omdat ze vreest dat hij haar bedriegt. Al snel ontdekt hij dat hij de verkeerde aan het volgen is, maar dat degene die hij op de hielen zat toch op één of andere manier een connectie heeft met zijn cliënte. En dan merkt hij plots dat er ook een vrouwelijke privédetective (Elizabeth Perkins) haar telelens op hèm heeft gericht.

Love At Large (1990) is een stilistisch gedurfd experiment, een film die zijn eigen consistenties en esthetiek heeft: de kostuums, binnendecors en muziek refereren allemaal aan de jaren '40, en de overheersende stijl van de prent is die van een film noir, maar het blijkt zich allemaal gewoon in de vroege jaren '90 af te spelen.

Regisseur Alan Rudolph (zie ook het schitterende Trouble in Mind van de man) werd nooit een grote vis in Hollywood, en hield tien jaar geleden zelfs op met regisseren – misschien was de curiosumfactor van zijn films nèt iets te groot om interessant te blijven voor de Hollywoodbonzen. Maar interessant en sympathiek zijn ze zeker. 

Donderdag 18 juli op MGM Movie Channel om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.