Redactie

Luck

Met deze double bill van afleveringen acht en negen zit Luck, die geweldige HBO-reeks van Michael Mann en David Milch, er helaas alweer op. Er waren al opnames bezig voor het tweede seizoen toen de powers that be bij de Amerikaanse betaalzender besloten om de productie stop te zetten – de drie paarden die waren verongelukt tijdens de opnames waren er nét eentje teveel.

Het is in vele opzichten jammer, want Luck was een bijzonder knappe reeks. Een moeilijke serie vooral: niet één waarvoor je meerdere universitaire diploma's moet hebben om alle referenties te snappen, maar wel een die je uiterste concentratie en boerenverstand nodig heeft om de staccatodialogen en kronkelige drijfveren van de personages te blijven volgen.

Eén daarvan, Chester 'Ace' Bernstein (Dustin Hoffman), laat vandaag in ieder geval de vallen dichtklappen die hij had uitgezet voor degenen die hem enkele jaren geleden in de gevangenis deden belanden. Alle andere karakters zijn tijdens deze laatste twee uur van Luck vooral bezig met de ultieme wedren tussen twee prijspaarden, die de dragende plotlijn van het seizoen – pardon, de reeks – was.

En wij? Wij moeten vooral een laatste keer genieten van de melancholie rond al die vreemde sujets die rond de renbaan rondhangen, en wier adoratie voor de sport op zijn minst grenst aan ziekelijke obsessie. We hadden veel meer van Luck willen zien, maar het mocht niet zijn.

Dinsdag 23 juli op Acht om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.