Geluid

Marantz stelt 6005-stereoserie voor

Met de PM6005 en CD6005 kondigt Marantz de opvolgers aan van de populaire PM6004 en CD6004. De nieuwe instappers beloven opnieuw een prima geluidskwaliteit te bieden voor een bescheiden prijs.

De PM6005 belooft alvast meer te zijn dan een licht verbeterde PM6004. In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de PM6005 nu ook over een ingebouwde DAC en twee digitale ingangen – eenmaal optisch en eenmaal coaxiaal. Concreet gaat het om een CS4398-chip – geen onbekende voor apparaten uit de Premium-serie – die stereosignalen tot 24-bit/192kHz kan verwerken.

De digitale en analoge secties worden strikt van elkaar gescheiden gehouden, terwijl zowel het voor- als eindversterkerluik (goed voor 2x 45 watt bij 8 ohm) discreet opgebouwd zijn. De hoogkwalitatieve componenten zouden op hun beurt garant moeten staan voor een nog betere geluidskwaliteit, wat zich volgens Marantz vertaalt in een betere detailweergave, helderheid en transparantie dan bij zijn voorganger.

Voor de aansluiting van je andere apparatuur staan er vijf analoge RCA-ingangen ter beschikking (inclusief phono), de eerder vermelde digitale ingangen en twee paar vergulde luidsprekerterminals die ook geschikt zijn voor bi-wiring.

Evolutie
De bijpassende CD6005 cd-speler bouwt verder op de kwaliteiten van zijn voorganger, waarbij er extra aandacht ging naar de demping van trillingen die een negatieve invloed op de geluidskwaliteit kunnen uitoefenen. Ook de voeding werd verbeterd, terwijl ook hier de analoge en digiale secties strikt van elkaar gescheiden zijn.

Digitale signalen worden ook hier omgezet door een CS4398 chip; waarna ze door Marantz' eigen signaalversterker (HDAM-SA2) naar de vergulde analoge uitgangen worden gestuurd.

Voor meer gebruiksgemak is ook een USB-ingang van de partij, die zowel muziekbestanden vanaf een USB-apparaat kan weergeven (met ondersteuning voor WAV, MP3, AAC en WMA) als van een iPod/iPhone/iPad.

Tot slot is ook de nieuwe remote – waarmee beide toestellen bediend kunnen worden – het vermelden waard, net als de toevoeging van een energiezuinige 'Auto-standby' modus die het stroomverbruik belooft te drukken wanneer het toestel niet in gebruik is.

Prijs en beschikbaarheid
De Marantz PM6005 en CD6005 worden in september bij de dealers verwacht. Voor de PM6005 versterker betaal je 549 euro, de CD6005 neem je mee naar huis voor 449 euro.

Voor meer informatie kan je binnenkort terecht op de Marantz-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.