Geluid

Meridian stelt betaalbare Explorer USB-DAC voor

Wie in de markt is voor een betaalbare USB-DAC, kan kiezen uit een immens aanbod toestelletjes die tegen aantrekkelijke prijzen over de toonbank gaan. Ook high-end audiospecialist Meridian mengt zich nu in de strijd, met de gloednieuwe Explorer.

,

Met de Explorer komt Meridian tegemoet aan de wensen van muziekliefhebbers die hun computer willen inzetten als hoogwaardige audiobron. 

Ondanks het handzame formaat van de Explorer – de aluminium behuizing meet ongeveer 10 bij 3 bij 2 centimeter – belooft het apparaatje voor een hoogwaardige digitaal-analoogomzetting te zorgen met muziek die via de asynchrone USB-verbinding binnenkomt.  Daarbij worden samplerates tot 192 khz en en bitdieptes tot 24 bit ondersteund, en dat zowel op Windows-, OS X- als Linux-systemen.  
 


Het stereosignaal dat de Explorer uitstuurt kan beluisterd worden met een hoofdtelefoon die op de 3.5mm-uitgang aangesloten is, maar het is ook mogelijk om de Meridian een analoog signaal op lijnniveau naar een externe versterker te laten versturen. Desgewenst kan de USB-DAC ook een digitaal signaal uitsturen via Toslink, al blijft de output dan wel beperkt tot 96 kHz.

De Merdian Explorer gaat over de toonbank voor 295 euro. Voor die prijs krijg je niet alleen een fraeie USB-DAC in handen, maar doet Meridian er ook nog een draagtasje en een speciale USB-kabel bij zodat je meteen van je nieuwe aanwinst kan genieten.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van importeur Viertron of bij Meridian.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.