Redactie

Microsoft krabbelt terug over Xbox One-slot

De felle reactie op de recente Xbox One-lancering heeft Microsoft toch twee keer doen nadenken. Er dus komt er een stevige koerswijziging: games doorverkopen mag en de nieuwe console moet niet altijd online zijn.

In een bericht op de Xbox-website van Don Mattrick, President van de afdeling Interactive Entertainment Business bij Microsoft, wordt gesteld dat er geluisterd wordt naar de feedback van gamers. Die was overweldigend negatief, toen bij de E3-voorstelling van de Xbox One duidelijk werd dat de spelconsole met een aantal restricties sukkelde.

Zo zou het herverkopen van games – belangrijk voor jonge gamers – sterk beperkt worden en moest de Xbox One een keer per 24 uur online inchecken bij Microsoft.

Voor grote concurrent Sony was dat meteen een kans. Bij de voorstelling op E3 van de PlayStation 4 een dag later, werd volop net gesteld dat de PS4 geen beperkingen zou kennen. De publieksreactie op E3, zoals in onderstaande video te zien is, was zeer enthousiast. Al is het onbekend hoeveel werknemers in de zaal mee aan het juichen waren, een beproefde techniek bij productvoorstellingen.

Mattrick zegt nu dat de Xbox One voor een spel te spelen nooit online moet. Enkel bij het instellen van de spelmachine zal er eenmalig verbinding met Microsoft-servers verplicht zijn. Het herverkopen van games op schijfjes zal zonder beperkingen kunnen. De keerzijde is wel dat de game-schijf altijd in de consoledrive moet zitten om te spelen.

Een ding verandert er echter niet: de prijs van de console. Die blijft 499 euro, honderd euro meer dan de PlayStation 4. Microsoft verdedigt zich in de gamepers, onder meer door er op te wijzen dat je voor die prijs ook een Kinect-module meegeleverd krijgt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.