Mobile

Microsoft Surface-tablet beschikbaar in België en Nederland

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Surface Windows RT volgende maand op 13 nieuwe markten zal introduceren. Vanaf 14 februari zal de tablet ook in België en Nederland beschikbaar zijn. Met de Surface wil Microsoft aantonen dat het een waardige concurrent voor de iPad van Apple kan neerzetten. 

De Surface combineert het handige van een tablet met de functionaliteit van een laptop, doordat je het apparaat kan uitbreiden met vastklikbare toetsenborden. Sinds de introductie van de Surface zijn er echter wel gelijkaardige toetsenborden opgedoken, onder andere voor Sony's Android-tablets.

De tablet zal beschikbaar zijn in de Windows Store en bij geselecteerde winkels. Wanneer je de Surface in een bundel met een zwarte Touch Cover koopt betaal je 579 euro voor 32 GB en 679 euro voor 64 GB.

Verder zegt Microsoft dat de krachtigere Surface Windows 8 Pro vanaf 9 februari in de Verenigde Staten en Canada te koop zal zijn. De Surface Pro komt in een versie met 64 GB of 128 GB, en kan gewoon Windows-programma's draaien. De Surface RT-tablet kan dat niet, enkel apps uit de appwinkel van Microsoft.

Prijzen van de Pro beginnen aan 899 dollar. Een Benelux-lanceerdatum is echter niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.