Geluid

Minisysteem aan de muur bij Pioneer

Met de X-SMC00 stelt Pioneer een multifunctioneel microsysteem voor dat zich onopvallend in je interieur laat wegwerken. Niet alleen is het geschikt voor muurmontage, dankzij de verwisselbare voorpanelen kan je het ook van een ander kleuraccent voorzien.

De Pioneer X-SMC00 is een microsysteem met twee full-range luidsprekers, dat op beide kanalen goed is voor een uitgangsvermogen van 10 watt RMS. Voor liefhebbers van een wat dikkere, krachtige weergave is er ook bass enhancer en aanpasbare equalizer aanwezig waarmee de set naar smaak afgeregeld kan worden .

Ondanks de geringe afmetingen van dit systeem ziet de featurelijst er verrassend compleet uit. Zo beschikt de XSMC00 onder meer een ingebouwde cd-speler, FM-radio, iPhone/iPod-dock, USB-aansluiting, AUX-ingang en aansluiting voor een hoofdtelefoon. Bij de X-SMC00BT-variant komt daar ook nog Bluetooth bij, zodat je probleemloos muziek kan streamen vanaf elk Bluetooth-compatibel toestel. 

Hoewel het microsysteem van Pioneer al over een geïntegreerde dock (met 30-pins connector) voor de iPod en iPhone beschikt, wordt er ook een houder met USB-aansluiting voor de iPhone 5 meegeleverd. 

Een ander nuttig extraatje is de ingebouwde klok/wekkerfunctie, zodat de XSMC00 zich ook in een slaapkamer prima op z'n plaats voelt.

Ander kleedje
Wie het microsysteem van een andere look wil voorzien, krijgt daar van Pioneer uitgebreid de kans toe. De zwarte behuizing van de X-SMC00 kan dankzij de verwisselbare voorpanelen immers naar trendy zilver, zwart of parelwit omgeturnd worden, een karweitje dat eenvoudig uitvoerbaar moet zijn dankzij een clipsysteem.

Leuk detail: het centrale voorpaneel omvat ook een gemotoriseerde deur waarachter de cd-lade verborgen is, wat niet alleen handig is maar er ook gewoon leuk uitziet.

Voor de plaatsing van het systeem komen verschillende locaties in aanmerking. Zo wordt de set geleverd met een houder, maar hij kan net zo goed tegen de muur gehangen worden.

Beschikbaarheid
Pioneer geeft aan dat de X-SMC00 verkrijgbaar zal zijn vanaf maart, met een adviesprijs van 179 euro. Op de X-SMC00BT – die 199 euro gaat kosten – is het nog wachten tot april.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.