Redactie

Netflix gaat van start in Nederland

Volledig volgens verwachting is de videostreamingdienst Netflix vandaag in Nederland gelanceerd. Wanneer de dienst naar België komt is voorlopig nog niet duidelijk.

Netflix is een netwerk voor internettelevisie dat gebruikers toegang geeft tot tal van series en films, die ze voor 7,99 euro per maand kunnen streamen naar hun smart tv, smartphone, tablet, gameconsole of computer. Veel titels zijn bovendien in HD en ondersteunen Dolby Digital Plus 5.1 surround sound. De dienst telt al meer dan 37 miljoen leden in 40 landen.

“We zijn blij dat we de toekomst van televisie naar Nederland kunnen brengen,” zegt Reed Hastings, medeoprichter en CEO van Netflix, in een persbericht. “In Nederland hebben veel mensen breedband, maar ze konden tot vandaag niet optimaal profiteren van hun snelle verbinding.”

Het aanbod is erg uitgebreid en beslaat zowel internationale als lokale series en films, voor jong en oud. Enkele titels zijn zelfs exclusief via Netflix beschikbaar, zoals House of Cards, Hemlock Grove, het nieuwe seizoen van Arrested Development en Orange is the New Black. In de komende maanden zullen er regelmatig meer series en films worden toegevoegd.

Je kan Netflix bekijken via de website of via een speciale app voor je blu-rayspeler, computer, gameconsole, thuisbioscoopsysteem, smart tv, internetmediaspeler, smartphone of tablet. Wie zich via www.netflix.nl registreert op de dienst, kan Netflix eerst een maand lang gratis proberen.

Voorlopig is nog niet bekend wanneer Netflix naar België komt, maar de Nederlandse lancering zou kunnen betekenen dat een lancering in België niet meer veraf is. Toch kan je ook in België, mits een beetje creativiteit, nu reeds van de dienst gebruik maken. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.