Beeld

OLED LG vanaf voorjaar te koop

OLED-tv's werden vorig jaar op CES getoond, maar zijn een jaar lang niet te verkrijgen pronkstukken gebleven. Vanaf het voorjaar zet LG echter effectief een OLED-televisie in de Belgische en Nederlandse winkels.

De LG 55EM9700 heeft een diameter van 55 inch, maar is toch maar 4 mm dik en weegt minder dan 10 kg. Het meest verbazend aan dit toestel zijn echter niet die bescheiden afmetingen, maar de beeldkwaliteit. Het OLED-scherm levert een een zeer vibrant en contrastrijk beeld met diepe zwarten. Vergeleken met LED LCD is het een enorme verbetering.

Hoeveel de 55EM9700 zal kosten, is nog niet helemaal duidelijk – al wordt wordt aangegeven dat de prijs rond 9.000 euro ligt. Dat is niet min, maar niet zo ongewoon voor een gloednieuwe technologie. De OLED-productie gaat immers niet zo vlot als verwacht. Daarom dat OLED-televisies toch niet zo snel als vorig jaar werd voorspeld beschikbaar zijn geworden.

,

Daarnaast toont LG op CES een 100-inch Full HD lasertelevisie. Al zouden we strikt genomen hier niet van 'tv' mogen spreken, want eigenlijk is het een short throw-projector dat ongeveer 50 centimeter voor het scherm wordt geplaatst. 

De lasertelevisie wordt binnenkort in de V.S. gelanceerd, maar de Benelux zal nog iets langer moeten wachten. Het prijspunt is nog onbekend. Officieus klinkt het dat het toestel "minder dan 9.000 euro zal kosten".

,

LG is ook de eerste om een Ultra HD of 4K-televisie op de markt te brengen. Deze 84LM9600 toont een resolutie van 3.840 x 2.160, en wordt in het volgende nummer van FWD getest.

84 inch is een indrukwekkend schermformaat, maar niet bepaald gemakkelijk te plaatsen in een doorsnee woonkamer. Voor wie niet in een kasteel woont, brengt LG twee nieuwe en kleinere 4K-toestellen uit. Klein is wel relatief, want het gaat nog altijd om grote 55- en 65-inch toestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.