Geluid

Onze selectie van de beste hoofdtelefoons en extra’s

Dit jaar zagen we op de redactie veel mobiele hoofdtelefoons langskomen, maar ook veel hoofdtelefoons voor thuisgebruik en accessoires. Komt daarbij dat een aantal oudere apparaten nog altijd hoog op ons verlanglijst blijven staan. Een overzicht.

De diversiteit aan hoofdtelefoons is en blijft zeer groot. Naast mobiele hoofdtelefoons (hier apart behandeld in een overzicht) hebben we in 2013 steengoede in-ears, noise-cancelling en thuishoofdtelefoons bekeken. Aansluitend zien we ook dat de hausse rond hoofdtelefoons een verlengstuk krijgt in een boom van DAC's en hoofdtelefoonversterkers. Beide productgroepen gaan in 2014 meer bij ons aan bod komen.

Op de redactie hebben we recent ook twee hoofdtelefoons ontvangen die zeker in onderstaande lijst passen, maar waar de test nog niet helemaal afgerond is: de Philips Fidelio L2 en de HiFiMan HE-400. Zodra de reviews gepubliceerd zijn, zullen we ze toevoegen aan dit overzicht. Hieronder zie je ook de AKG K551 verschijnen. Dit is een mobiele hoofdtelefoon, maar de K550 voor thuisgebruik is quasi-identiek (op de kabel en kleur na) en je kan de review van de K551 als leidraad nemen bij het beoordelen van dit AKG-model.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.