Beeld

Panasonic stapt in de Smart TV-alliantie

Nu ook Panasonic toetreedt tot de Smart TV-alliantie zitten er al heel wat belangrijke merken in dezelfde boot. TPVision(Philips), LG en Toshiba zijn de stichtende leden. Sharp, Loewe en B&O gebruiken een aangepaste versie van het Philips-platform en profiteren daarom onrechtstreeks mee van de schaalvoordelen. Enkel Samsung en Sony houden voorlopig nog de boot af.

Een eengemaakt platform voor apps zou Smart TV een sterke boost geven. Ontwikkelaars kunnen dan tijd besteden aan het maken van nieuwe apps, eerder dan aan het aanpassen van apps voor de verschillende platformen.

De Smart TV-alliantie zal later op de week hun nieuwe ontwikkelkit (SDK) aankondigen. Daarin zit ondersteuning voor 3D-video en MPEG-DASH. Met die laatste standaard wordt de kwaliteit van video dynamisch aangepast op basis van de beschikbare bandbreedte zodat je steeds het best mogelijke beeld ziet. Ondersteuning voor nieuwe specificaties binnen HTML5, CSS3 en Javascript geven applicaties daarnaast een rijkere en uitgebreidere interface.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.