Geluid

Polk Audio kondigt nieuwe TSx-Serie aan

Polk Audio introduceerde begin 2008 haar TSi luidsprekerlijn. Vijf jaar later ondergaat deze populaire serie een naamsverandering én make-over, wat zich onder meer uit in een nieuwe behuizing en tal van klankmatige verbeteringen. Zo belooft Polk Audio een verbeterde basweergave, een nog groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming, grotere detaillering en superieur rendement voor de nieuwe TSx-lijn.

Die klankmatige verbeteringen dankt de vernieuwde luidsprekerlijn aan een lange reeks verbeteringen, met onder meer een volledige nieuwe spreekspoel. De nadruk ligt daarbij op een zo nauwkeurig mogelijke reproductie van hoge frequenties die zo belangrijk zijn voor de huidige hoge-resolutieweergave van de huidige Blue-ray discs, alsdus de fabrikant.

De verbeterde basprestaties zijn dan weer op het konto te schrijven van de nieuwe woofers, die voortaan 6,5-inch meten (tegenover 5,25 inch bij de TSi) en vervaardigd zijn van polymeervezelverbindingen die de stijfheid vergroten zonder dat de massa toeneemt.
 

Betaalbare vloerstaande speakers
Als topmodel en vlaggenschip van de nieuwe serie is er de TSx550T, een vloerstaande luidspreker die voorzien is van een Dynamic Balance-tweeter en twee 5,25-inch midrange/mid-bass drivers. Voor de laagweergave staan twee grote 8-inch woofers in, die worden bijgestaan door drie frontale reflexpoorten. Voor deze driewegluidspreker betaal je 998 euro per paar.

Net als bij de TSi serie, zijn er nog twee andere vloerstaande luidsprekers. De TSx440T heeft dezelfde tweeter als de 550T, maar wordt bij dit model gecombineerd met drie 6,5-inch midrange drivers en drie frontale reflexpoorten. Prijskaartje: 798 euro per paar. De kleinere TSx330T is dan weer gebaseerd op een 1-inch tweeter en twee 6,5-inch mid-range speakers, waardoor de prijs beperkt blijft tot 500 euro per paar.

Volledige surroundopstelling op maat mogelijk
Wie zijn speakers liever wat kleiner ziet, krijgt keuze uit twee boekenplankluidsprekers: de TSx220B met een 1-inch tweeter en 6,5-inch driver (340 euro/paar) en de TSx110B (240 euro/paar) met een 1-inch tweeter en 5,25-inch driver.

Daarnaast zijn er ook nog twee centerspeakers, die eveneens beschikken over de 1-inch Dynamic Balance-tweeter. De TSx150C (210 euro) combineert die met een paar 5,25-inch midrange drivers en een 2-inch grote, naar achteren gerichte reflexpoort. De TSx250C (350 euro) beschikt over een grotere kast om ruimte te maken voor een paar 6,5-inch midrange drivers, en beschikt ook over een 2-inch reflexpoort aan de achterzijde.

De centerspeakers en boekenplankmodellen zijn telkens voorzien van enkelvoudige luidsprekeraansluitingen, terwijl de vloerstaanders bi-wire luidsprekeraansluitingen hebben.

,

Afwerking en beschikbaarheid
Voor al deze luidsprekers is er keuze uit een Black Oak- of Cherry-afwerking. De lijn is vanaf heden leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.