Beeld

PS4 goedkoper en vrijer dan nieuwe Xbox

Na Microsoft was het gisterennacht de beurt aan Sony om meer details en beelden over de PlayStation 4 te lossen. Eén ding is duidelijk: de PS4 heeft een paar sterke troeven ten opzichte van de Xbox One. Iets dat Sony dikwijls uitspeelde tijdens zijn presentatie op de E3-gamingbeurs in LA maandagavond.

Een eerste pluspunt van de PS4 is dat prijs. Met prijskaartje van 399 euro ligt die honderd euro lager dan de Xbox One van Microsoft. Bovendien zal de PlayStation 4 geen internetverbinding eisen om games te spelen. Microsoft van zijn kant lijkt een verplichting op te leggen om minstens een keer per 24 uur 'in te checken' bij hun servers.

Belangrijk voor jonge en minder kapitaalkrachtige gamers is dat Microsoft de herverkoop van games beperkt. Het kan wel, maar enkel via geijkte kanalen. Na het uitspelen van een game de schijf doorverkopen op eBay bijvoorbeeld, lijkt geen optie te zijn. Mogelijk – dit is nog niet helemaal bevestigd – moet de tweedehandskoper een activatiebedrag betalen.

Niet zo bij de PlayStation 4, stelde Sony-topman Jack Tretton op E3: "Je gaat PS4-games kunnen verkopen via tweedehandswinkels, direct aan andere mensen, uitlenen aan vrienden, of gewoon bijhouden."

Op de E3-beurs werd de PlayStation 4 voor het eerst echt getoond. Daarvoor moesten we het stellen met teasers en detailshots. De uiteindelijke vorm van de PS4 is niet vreselijk vernieuwend en in de lijn van vorige PlayStations, al is het wel hoekiger. Wellicht niet toevallig is die hoekige stijl ook een kenmerk van heel wat Sony-apparaten dit jaar, zoals HT-sets en Blu-rayspelers.

Een lanceerdatum voor de PS4 is er nog niet, al kan je gif innemen dat het weinig of niet zal verschillen van de datum die er op het verschijnen van de Xbox One is geprikt. Microsoft heeft al bevestigd dat zijn volgende console in november verschijnt – de offieuze informatie die ons bereikt stelt dat Sony dit gaat spiegelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.