Beeld

Review: Eminent EM7385

De zwarte aluminium behuizing geeft de EM7385 een erg mooie en soliede indruk. Aan de zijkant zit een slot waar je eenvoudig een optionele harde schijf kan in monteren. En het toestel is ruim voorzien van aansluitingen, zodat het in elke gewenste opstelling past.

Een batterij USB-poorten, waarvan zelfs een aantal USB 3.0-versies, zorgen ervoor dat je het toestel op de PC kan aansluiten om data op de harde schijf te kopiëren of bieden ruime mogelijkheden om USB-media aan te sluiten. Er is zelfs een e-SATA aansluiting is voorzien als je liever een externe harde schijf gebruikt.

Het toestel gebruikt een kleine koelventilator en zelfs zonder harde schijf was die na een uurtje al duidelijk hoorbaar. Echt storend is het niet, maar wie een stille oplossing zoekt moet elders aankloppen.

,

De bijgeleverde remote staat nogal in contrast met de mooie speler. Het is een generisch uitziende zapper met kleine, soms lastige toetsen. Wat ons echter meer stoorde is dat je behoorlijk goed moet richten om het toestel te besturen.

Eminent heeft ook een iOS- en Android-app maar die doen weinig meer dan de remotetoetsen op het scherm van je smartphone toveren. De app bevat ook een toetsenbord en muisfunctie, maar die werken enkel in sommige internettoepassingen.

De menu’s van de speler zelf zijn vrij eenvoudig en zeker geen grafische hoogstandjes. Je vindt er vlot je weg in, maar het toestel mag gerust wat sneller reageren.

,

De mediaspeler is erg sterk. Hij haalt media vanop de ingebouwde harde schijf, USB, DLNA, of rechtstreeks vanop gedeelde mappen op je thuisnetwerk. En hij leest bovendien zo goed als alle formaten. Inclusief dvd of Blu-ray folders of ISO’s met de menu’s. Zelfs 3D-bestanden worden netjes weergegeven.

Ook over de beeldkwaliteit zijn we uitermate tevreden, de Eminent gaat probleemloos door de meeste testen.

Het is mogelijk om door je films te bladeren in een soort ‘videomuur’ van posters, met eventueel zelfs info over de film. Dat vergt echter manueel werk met het programma ‘Thumbgen’. De procedure is vrij complex, maar staat volledig beschreven in de handleiding.

,

De EM7385 is meer dan een gewone mediaspeler. Een ingebouwe bittorrent- en usenet-cliënt maken het leven van downloaders gemakkelijk. Internettoepassingen zoals YouTube, Facebook, Picasa en meer zorgen voor extra mogelijkheden.

Naast de ingebouwde toepassingen zijn er ook een aantal ‘third-party’ toepassingen, zoals bijvoorbeeld een aantal ‘catchup-tv’ diensten.

Daarvoor moet je account creëren bij thirdparty.eminent-online.com en een nogal omslachtige registratieprocedure volgen om apps toe te voegen. Alhoewel de selectie interessant leek werkte helaas geen enkele app naar behoren.

Nog intrigerender is de optie om Android 2.2 te draaien op dit toestel. Maar opgelet: je hebt geen toegang tot de app-store. Toepassingen installeer je door de apk-bestanden naar de EM7385 te kopïeren.

,

Voor de prijs biedt de EM7385 niet alleen een goede mediaspeler maar ook heel wat extra’s, al moeten we er wel bij vermelden dat de extra’s niet geschikt zijn voor de doorsnee consument maar eerder voor de enthousiaste it-knutselaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.