Beeld

Samsung en LG zullen buigbare televisies tonen op CES 2014

Dat OLED nieuwe mogelijkheden biedt wisten we al, maar dat het zo snel zou gaan is wel een verrassing.

De Korea Times bericht dat zowel Samsung als LG een buigbare OLED-televisie willen tonen op CES in januari. De buiging zal je kunnen aansturen met de afstandsbediening. De huidige gebogen televisies op de markt hebben een vaste buiging die je niet kan aanpassen.

Voorlopig is er erg weinig geweten over de technologie. Het concept is vrij eenvoudig. Het gaat om een OLED-display op een flexibele, plastic ondergrond met daar een paneel achter dat het display kan vervormen. Door de televisie te buigen zorg je er voor dat kijkers die niet mooi recht voor de televisie zitten een betere kijkervaring krijgen. Software in de televisie zal compenseren voor de eventuele vervorming van het beeld die ontstaat door het buigen.

Verdere informatie ontbreekt, Een Samsung-official liet wel weten dat het om een 'enorm' scherm zou gaan. Samsung kreeg in Mei van dit jaar overigens een patent in de VS op deze technologie.

Het lijkt er voorlopig wel op dat dit om een prototype zal gaan en niet om een product dat klaar is voor de markt. Analysten zijn het er over eens dat deze technologie 'twee stappen' voor ligt op wat we vandaag in de winkel vinden. Mogelijk zullen de toestellen daarom niet op de showvloer te vinden zijn, maar enkel in privé-demonstraties.

CES vindt dit jaar plaats tussen 7 en 10 januari in Las Vegas en uiteraard zal FWD Magazine ter plaatse zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.