Beeld

Samsung start Ultra HD-offensief

Ultra HD-tv's zijn er bij de vleet op IFA, maar als 's werelds grootste tv-fabrikant een lijn 4K-televisies voorstelt aan zeer scherpe prijzen wordt het interessant. De F9000 heeft bovendien een innovatieve oplossing om kabels van bronnen weg te werken.

De F9000 heeft een strak design dat aanleunt bij die van de Full HD F8000-reeks, maar met een klassiekere volle voet. Het beschikt ook over de One Connect Box, die ook een feature is bij de Curved OLED-televisie die Samsung in Berlijn present. De FWD-redactie heeft deze KE55S9 reeds kunnen testen; de recensie lees je hier.

De One Connect Box is een externe doos die je kan wegwerken, bijvoorbeeld in een tv-meubel, en waar alle videobronnen op aangesloten zijn. Zo kan je pakweg een digitale tv-decoder, Blu-rayspeler en console aansluiten, en toch maar één kabel naar de tv hebben lopen.

De One Connect Box maakt het bovendien gemakkelijker om de F9000 te upgraden met een Evolution Kit. Waar bij pakweg de ES8000 de Evolution Kit achter de tv wordt aangebracht, zou je in dit geval gewoon een nieuwe One Connect Box krijgen.

Samsung heeft ook zeer goed gekeken naar de prijspunten van concurrerende Ultra HD-tv's. De F9000 is sterk geprijsd: de 55-inch versie kost 4.000 euro, terwijl de 65 inch versie rond 6.000 euro zweeft. Wat opnieuw de indruk wekt dat er een ongeziene prijsoorlog dreigt uit te barsten, nog goed en wel vooraleer deze nieuwe televisies de markt bereiken. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.