Geluid

Sonos krijgt concurrentie van LG

Na Bose krijgt Sonos concurrentie van een andere AV-grootmacht. Op CES zal LG een streaming audio-oplossing presenteren die in meerdere kamers kan gebruikt worden.

Het kloppend hart van LG's Wireless Audio System is de NP8740, schijnbaar een losse WiFi-speaker op de leest van Sonos' Play:5-speler (lees hier de test). Heel veel details zijn er nog niet, maar wat er wel bekend is klinkt intrigerend.

Zo zegt LG dat de NP8740 gebruik zal maken van mesh-netwerktechnologie om een goede draadloze dekking van de woning te bekomen. Laat dat net een enorme troef van Sonos zijn, het feit dat elke ontvanger-speler het netwerk weer versterkt en uitbreidt. Mesh-technologie zorgt er voor dat een draadloos netwerk veel verder reikt dan bij de klassieke oplossing, waarbij elke draadloze verbinding vanaf de router in de kelder vertrekt.

"Verschillende speakers kunnen opgesteld worden in combinatie van kamers, om zo een hele woning in één systeem te verbinden", legt LG uit. "Je kan kiezen tussen het spelen van hetzelfde liedje doorheen het huis (Party Mode) of verschillende liedjes door elke speaker (Personal Mode)."

Het design van de NP8740 past perfect bij recente LG-audiospullen, zoals de ND8630 (lees hier de test), met een nadruk op een strakke, witte stilering. Het is overigens niet geweten of het LG-systeem andere componenten zal bevatten, zoals een standalone streamer. Er is ook niets bekend over welke bronnen – zoals lokale muziekbestanden of diensten zoals Spotify – kunnen gestreamd worden.

Volgens de fabrikant kan je de NP8740 wel verbinden met andere audiosystemen voor een "geïntegreerde ervaring". Vermoedelijk betekent dit dat er een uitgang is om geluid naar een audio-installatie te sturen, maar mogelijk ook dat er een ingang is om pakweg een cd-speler naar een andere kamer te sturen. Dat is mogelijk bij Sonos. 

Het succes van Sonos in de winkel laat andere merken niet onberoerd, dat blijkt opnieuw uit deze lancering door LG. Eerder kwam ook Bose met een multiroom-streamingoplossing, de SoundTouch-reeks

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.