Mobile

Sony introduceert waterbestendige smartwatch met NFC

Sony heeft een nieuw computerhorloge gelanceerd. SmartWatch 2 bouwt verder op de oorspronkelijke SmartWatch maar voegt heel wat nieuwe mogelijkheden toe.

Eerder dit jaar doken uit verschillende hoeken geruchten op dat bedrijven als Apple, Google en Samsung aan een computerhorloge zouden werken. Voorlopig blijft dat bij geruchten, maar er zijn fabrikanten die wel al met een computer om de pols aan de slag zijn gegaan.

Op Kickstarter hebben we al enkele exemplaren de revue zien passeren (Pebble, Cookoo…), maar ook Sony biedt al sinds enige tijd een SmartWatch aan en die heeft vandaag een upgrade gekregen.

 

“Sony is vanaf de introductie van ons eerste bluetooth-horloge in 2007 de trotse leider van de smartwatchmarkt geweest,” zegt Stefan K. Persson, hoofd Companion Products bij Sony Mobile in een persbericht. “Concurrenten lanceren nu zo langzaamaan hun eerste generatie toestellen, terwijl wij al een derde generatie lanceren.”

De grootste vernieuwing van de SmartWatch 2 ten opzichte van zijn voorloper is de mogelijkheid om apps op het horloge zelf te draaien, in plaats van enkel maar een tweede scherm te bieden voor applicaties op je smartphone.

Je kan hem gebruiken om telefoontjes te beantwoorden, je e-mails of sms’jes te lezen, een fiets- of wandelroute uit te stippelen, als afstandsbediening voor je muziekspeler of als remote shutter voor de camera van je smartphone. Er zijn vandaag al meer dan 200 unieke apps voor de SmartWatch en dat zal volgens Sony snel uitbreiden.

Het 1,6 inch scherm heeft een resolutie van 220 op 176 pixels en is omgeven door een aluminium body. De polsband is afneembaar, zodat je het horloge naar eigen smaak kan personaliseren. Net zoals Sony’s nieuwste smartphones en tablet is ook dit horloge waterbestendig (IP57).

De SmartWatch 2 werkt met de meeste Androidsmartphones en koppeling kan vanaf deze versie ook via NFC. De interface van het horloge is gelijk aan de Android UI en voelt daardoor erg intuïtief aan.

De Sony SmartWatch 2 zal vanaf september 2013 wereldwijd beschikbaar zijn. Een prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.