Mobile

Sony lanceert 6,4 inch Xperia Z Ultra-smartphone

In de strijd om het grootste scherm gaan steeds meer fabrikanten over de kaap van 6 inch. Eerder zagen we al de Samsung Galaxy Mega (6,3 inch) en Huawei Ascend Mate (6,1 inch) verschijnen. Vandaag voegt Sony de Xperia Z Ultra (6,4 inch) toe aan dat lijstje van gigantische telefoons.

De Sony Xperia Z Ultra beschikt over een Full HD-scherm en heeft een pixeldichtheid van 342ppi. De gebruikte Triluminos-technologie zorgt volgens Sony voor een uitgebreid en rijk kleurenpalet. De X-Reality engine optimaliseert de kwaliteit door ontbrekende pixels opnieuw te produceren en zou voor een indrukwekkende kijkervaring moeten zorgen.
 

Qua uiterlijk ligt de Sony Xperia Z Ultra natuurlijk volledig in de lijn van de Xperia Z en Xperia Tablet Z. Net zoals deze twee toestellen is de Xperia Z Ultra water- en stofbestendig. De telefoon is 6,5 millimeter dik en weegt zo’n 212 gram. Een leuke extra is dat je de Xperia Z Ultra kan bedienen met een stylus, maar ook met een potlood en bepaalde pennen.

Sony voorziet de Xperia Z Ultra van een snelle 2,2 GHz quadcore Snapdragon 800-processor van Qualcomm en 2GB RAM-geheugen. Intern geheugen bedraagt standaard 16GB, maar kan worden uitgebreid via microSD. Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixelcamer en vooraan is een 2 megapixelcamera voorzien.
 

De Sony Xperia Z Ultra zal op Android 4.2 draaien en biedt ondersteuning voor 4G LTE. Verder vinden we nog verschillende verbindingsmogelijkheden als NFC, MHL en Miracast terug. Sony heeft een stevige 3.000 mAh-batterij ingebouwd om de nodige energie te voorzien.

De Sony Xperia Z Ultra zal wereldwijd worden gelanceerd vanaf het derde kwartaal van 2013. De exacte verkrijgbaarheid verschilt per markt. Een prijs is momenteel nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.