Beeld

Sony start rollout van HDMI 2.0 firmware

De introductie van HDMI 2.0 (lees er alles over hier) creëerde plots een hele hoop vragen over alle 4K-tv's. Hoe zullen fabrikanten deze feature alsnog aanbieden?

Sony beloofde op IFA om al hun bestaande 4K-modellen een HDMI 2.0-aansluiting te bieden via een firmware upgrade. Voor de 55 en 65 inch maten van de X9005-reeks volstaat de firmware update. Heb je een 84 inch KD-84X9005 (review hier) in huis dan moet er ook een technicus langs komen.

De rollout van de firmware is nu begonnen in Japan, Europa volgt later, normaal gezien nog voor eind 2013. Voorlopig is de update ook enkel beschikbaar via download en moet je hem uitvoeren via USB. Vermoedelijk zal je de update later ook via het internet kunnen uitvoeren. De update converteert één HDMI-ingang naar HDMI 2.0. Langs die ingang zal je dan 4K-video kunnen aanbieden aan 60 frames per seconde, in tegenstelling tot de huidige HDMI 1.4 ingang waar je beperkt bent tot 24 frames per seconde. Vooral voor snel bewegende content is dat een belangrijke stap vooruit, een hogere framerate betekent immers scherpere beelden.

Echt dringend is de update natuurlijk niet vermits er nog steeds geen 4K-content beschikbaar is, maar zo ben je toch zeker dat je gloednieuwe televisie klaar is voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.